Anlita städservice nära dig

Städbranschen i Sverige är fylld av aktörer. Det kan därför kännas överväldigande att hitta ett bolag som sköter städningen bra, för det är mer än priset som bör räknas in när man väljer städfirma. Inte för allt för länge sedan uppdagades det dessutom hur vissa städfirmor utnyttjat sina anställda och det är för många viktigt att anlita ett seriöst bolag där de anställda har bra villkor. För att reda ut det här så har vi skrivit ner några enkla tips som kan göra det lättare för dig att hitta rätt bolag när du ska anlita städservice till din firma.

EECP44HXO4

Redogör dina behov

Hur ofta behöver det städas? Vad kan ni ta hand om själva och vad vill ni att städfirman ska göra? Skriv ner en punktlista på vilka tjänster ni vill få uträttat och hur ofta. När man känner till behoven så blir det lättare att ta in offerter.

Granska marknaden

Vilka städfirmor finns där ni finns? Kolla upp stora som små bolag och försök hitta referenser eller be om att få kontakta någon som anlitat bolaget. Därefter så räcker det att välj ut fem bolag som känns seriösa för att skicka offertförfrågan.

Fråga om test-städning

Som vi redan nämnt ås är det inte bara priset som blir avgörande. Tyvärr så skiljer det faktiskt i utförande av tjänsten. Många städbolag har anställda som gör det lilla extra, som är trevliga och tar sitt jobb seriöst. Det kanske känns som en självklarhet men det är dessvärre inte det i alla lägen. För att komma runt ett sådant problem så kan man efterfråga en test-period innan man signar avtal. Det är nog inte alla som kommer gå med på det men det är alltid värt att prova.

Förhandla ner uppsägningstiden

Lång uppsägningstid på städfirmor och kutym i branschen. Det bör alltså räknas in i beslutet av firma som du väljer. Försök förhandla ner uppsägningstiden, det kan ibland vara viktigare än priset eftersom det kan låsa upp dig under en längre tid.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *