Personlig utveckling

Första intryck

Det tar bara ungefär tre sekunder innan en person har utvärderat dig när ni träffas för första gången. Personer formar sin åsikt om dig grundad på närvaro, kroppsspråk, manér, uppförande och hur du är klädd.

Det första intrycket kan vara svårt att ändra på vilket gör den första sammandrabbningen väldigt viktigt. Den sätter grunden för den framtida relationen. Det här blogginlägget ger ger dig några nyttiga tips för att skapa ett bra första intryck.

Kom i tid

Planera att komma några minuter i förväg för personen du ska träffa för första gången är inte intresserad av att höra dina ursäkter för att du var försenad. Att komma för tidigt är mycket bättre än att komma för sent och det är första steget till att skapa ett bra första intryck.

Var dig själv

I fall du känner dig obekväm och på helspänn kan det få till följd att den andra personen känner sig illa till mods och det är ett säkert sätt att skapa ett dåligt första intryck. I fall du i stället är lugn och självsäker så kommer den andra personen att känna sig lugn och du har då skapat en säker grund för att skapa ett bra första intryck. Se x för att få reda på hur du får ner adrenalinet i fall du känner dig stressad.

Presentera dig själv på ett korrekt sätt

Det sägs att en bild säger mer en tusen ord således säger bilden du presenterar en hel del om dig till den du träffar. Hjälper ditt yttre dig att skapa det rätta första intrycket?

Vi börjar med sätter du klär dig. Vilken är den korrekta klädseln för mötet eller evenemanget?I en affärsmiljö, vilken är den rätta affärsklädseln? Blazer, kavaj eller ledigt? Och fråga dig själv vad personen du kommer att möte troligtvis kommer att bära – i fall din kontakt arbetar inom media eller musikindustrin, kanske en kritstrecksrandig affärsklädsel inte anslår den rätta tonen.

Klädsel varierar också inom olika kulturer. Så se till att ta reda på vilka traditioner och normer som gäller där du är.

Andra saker att tänka på för de flesta affärssituationer och sociala tillställningar är en bra hårklippning eller rakning. Rena och städade kläder. En ordentlig och prydlig sminkning.

Ett vinnande leende

”Le och hela världen ler med dig” Ingenting går upp mot ett leende för att skapa ett bra första intryck. Ett varma och självsäkert leende kommer att få både dig och den du möter att känna er bekväma. Så leenden är ett vinnande koncept när det kommer till första intryck. Men ta det bara inte för långt. Personer som ler överdrivet kan kännas falska, sliskiga och alldeles för inställsamma.

Var öppen och självsäker

Tänk på ditt kroppsspråk. Sträck på dig, le (självklart), ha ögonkontakt, och stadiga handslag. Alla de här sakerna hjälper dig att signalera självsäkerhet och mod vilket får dig och den andra personen att känna er bättre till mods.

Det är naturligt att man ibland blir nervös när man ska träffa någon för första gången vilket kanske leder till svettningar  eller nervösa skratt. Genom att bli medveten och sina nervösa vanor är det lättare att försöka hålla dem i schack.

Kallprat

Konversationer baseras på att man ger och tar. Det kan hjälpa att ha förberett frågor och samtalsämnen innan man ska träffa någon. Eller ta några minuter och lär dig något om personen du ska träffa. Spelar hon golf? Arbetar han i någon välgörenhetsorganisation?

Vet du om något som ni har gemensamt? I så fall kan det vara ett bra sätt att starta en konversation och se till att hålla den flytande.

Var positiv

Din attityd skiner igenom i vad du än gör. Även om du får kritik eller är nervös så försök att signalera en positiv attityd. Sträva efter att lära någonting från mötet och att bidra åtminstone genom ett bra uppförande och ett leende.

Var tillmötesgående och närvarande

Se till att visa ditt bästa jag och stäng av mobilen. Vad skapar du för ett första intryck i fall du redan pratar med någon annan? Personen du möter förtjänar 100% av din uppmärksamhet. Mindre och du har inte skapat ett bra första intryck.

Sammanfattningsvis

Mycket verkar självklart men med några extra tankar och förberedelser så kan du finslipa ditt reflexmässiga jag och göra varje nytt möte inte bara bra utan extraordinärt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *