Personlig utveckling

Kaffeautomat för finsmakarna på kontoret

En kaffeautomat på arbetsplatsen kan vara en mycket bra idé. Ju fler ni är på kontoret desto fler anledningar till att skaffa en kaffeautomat har ni. Men en bra kaffeautomat kommer ni att få riktigt gott kaffe istället för det dåliga kaffet många kontor fortfarande erbjuder. Dessutom finns det säkerligen flera finsmakare hos er. Kanske en och annan äventyrlig också. Med en kaffeautomat kan man variera sina kaffeintag, så att man ibland tar en vanlig kopp kaffe medan andra gången en espresso eller en kaffe latte. Med större utbud kommer fler att ta en kopp lite då och då och älska kaffeautomaten.

En av de mest etablerade leverantörerna när det gäller kaffeautomater är Pelican Rouge, som tidigare har gått under namnen Cafe Bar och Autobar. Pelican Rouge erbjuder kaffeautomater med kaffe från sitt eget märke och finns på massor av arbetsplatser runt om i Sverige.

Kaffe på kontor

Och var inte rädd att en kaffeautomat kommer att bidra till att fler ta en paus från sitt arbete för att ta en kopp. Det kommer förmodligen att bli så, men att det skulle vara något negativt är inte alls sant. Mycket tyder på att arbetsplatser med fikapauser för de anställda har högre produktivitet än de som inte har. Det blir lite mindre arbetstid, men den stunden man slappnar av, samtalar med kollegor på ett sätt som sprider information och kläcker idéer, och vilar hjärnan och kroppen ett tag ger mer än vad det tar. Människor mår bra av att samtala med varandra, dessutom kommer de att få en större känsla av sammanhang om de anställda får dela sina dagar med varandra. Koffein bidrar dessutom med energi till kroppen vilket inte ska underskattas. Arbetsmoralen ökar alltså av många anledningar. Med en kaffeautomat kommer fler att ta del av denna fördel!

Så om ni funderar på att införskaffa er en kaffeautomat till företagets lokaler så kan ni sluta fundera nu. Det finns helt enkelt inte nackdelar med en bra och snabb kaffeautomat. Det skulle vara månadskostnaden för kaffet i så fall, men det väger lätt jämfört med gladare och mer arbetskraftig personal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *