Personlig utveckling

Vad är framgång för dig?

Som ni kanske har märkt har vi bytt slogan från “bloggen till framgång” till “bloggen för framgång”. Varför?

Därför att framgång inte är något som andra kan bestämma för dig. Vad framgång är för dig måste du lista ut själv. En sak vågar jag i alla fall säga och det är att 80% av ett framgångsrecept består av mod.

Jag är för framgång, för att våga bli lycklig. Därför bloggen för framgång.

Följande citat är hämtat från boken Gestalt Therapy av Fritz Pearls som jag läste för inte så länge sedan. Tyckte det var ganska fina rader.

Jag gör min sak och du gör din sak.
Jag är inte i den här världen för att leva upp till dina förväntningar.
Och du är inte i den här världen för att leva upp till mina.
Du är du och jag är jag,
och kan vi av en händelse finna varandra, är det vackert.
Om inte, kan det inte hjälpas.

I bland kanske vi fokuserar för mycket på vad andra anser vara framgång?

Det är faktiskt få jag har pratat med som verkar ha följt sin innersta vilja. Jag har definitivt inte gjort det hittills, främst därför att jag inte har vetat vad framgång är för mig förrän nu. Att ha tagit reda på det har dock varit värd sin resa. Nu är det dock dags att baka kakan av mitt framgångsrecept. Till det kommer det som sagt krävas en hel del mod. För att lyckas tror jag det ibland gäller att svepa ner en massa socker i bunken fastän alla andra hojtar att man ska ta mjöl. Magkänsla. Att tro på sig själv. Pröva. Du kan alltid börja om.

Som sagt, i dag vet jag i alla fall var jag vill ta vägen i livet och plötsligt tycks allting annat ha mist sin färg. Vet du vad framgång är för dig och vet du hur du ska ta dig dit?

På något sätt har jag varit ett instrument fastän jag inte ens kan läsa noter. Nu ska jag skriva egna noter. Min egen melodi. Om någon inte tycker om musiken får de väl hålla för öronen helt enkelt. Öronproppar finns annars på apoteket.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *